mandag den 11. marts 2013

Kartoffel suppe m/porre.

Foruden min kreative side har jeg en stor for kærlighed til mad, specielt når det er lavet fra bunden. Jeg kan godt lide at bruge tid på at lave mad og kræse om den. Det er ren og skær afslapning for mig, hvis jeg får ro i køkkenet til at gå og nusse, og hakke grøntsager. jeg går højt op i mit køkken er indbydende, og der er friske grøntsager, de giver nu den bedste smag :)

På det sidste er jeg blevet ret glad for suppe og i sær en suppe har fået en plads i mit hjerte, denne kartoffel suppe :



Den er dejlig cremet, ikke for saltet, og så er bacon et rigtig lækkert tilbehør, og creme fraichen sidder lige i skabet, i er velkommen til at få opskriften, den lyder på følgende :


8-10 kartofler alt afhængig af størrelse.
7.5 dl bouillon vand, helst okse bouillon den giver den bedste smag.
1 dl fløde.
1-2 porrer igen alt afhængig af størrelse og hvor meget man kan lide porre.
1-2 tsk paprika.

Kartofler skrælles og skæres i tern. Porrerne skæres, snittes og rengøres.
Steg kartofler og porrer i gryden med en smule magarine. Bare et øjeblik, med konstant omrøring så kartoflerne og porrerne ikke blive brune. Tilsæt bouillon vandet og lad det simre et kvarters tid, tilsæt derefter paprika og fløden. lad det små simre indtil du kan mærke kartoflerne er klar. 8 prøve smag evt.)

Du kan med fordel tilsætte paprika under stegning af kartofler og porre så den giver en mere intens smag.

Tilbehør: Stegt bacon tern, creme fraiche og flute.

Velbekommen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar